Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' (continuare) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iunie 2022
Vizualizari: 1795
Comentează add

Cele două camere ale Parlamentului se vor reuni astăzi, într-o ședință comună, pentru aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA

radiojurnal

 Foto: commons.wikimedia.org

Cele două camere ale Parlamentului se vor reuni astăzi, într-o ședință comună, pentru aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite.

La ședința solemnă sunt invitați premierul Nicolae Ciucă și alți membri ai Guvernului, șefii misiunilor diplomatice și reprezentanți ai mediului de afaceri. Bazele Parteneriatului Strategic au fost puse la 11 iulie 1997, cu prilejul scurtei vizite oficiale la București a președintelui american de atunci Bill Clinton.

Acesta viza consolidarea relațiilor bilaterale, susținerea procesului de reformă și a demersurilor de integrare euroatlantică ale țării noastre, precum și promovarea rolului României de factor de stabilitate și securitate în Europa de Sud-Est.


Etichete Parteneriat StrategicStatele Unite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live