Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Decembrie 2019
Vizualizari: 515
Comentează add

Comunicaţiile Jandarmeriei din timpul mitingului diasporei de pe 10 august 2018 au fost desecretizate ”aproape complet”.

248 din cele 250 de ore de convorbiri, ”desecretizate” #10August #jandarmi

radiojurnal

Ministrul de interne, Marcel Vela. Foto Agerpres

Comunicaţiile Jandarmeriei din timpul mitingului diasporei de pe 10 august 2018 au fost desecretizate.

Ministrul de Interne, care somase Jandarmeria să îi pună la dispoziţie, până ieri, documentele respective, a precizat, astăzi, la Reşiţa, că au fost desecretizate 248 din cele 250 de ore de convorbiri care vor ajunge, luni, la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorismului.

Marcel Vela a explicat de ce nu a intrat, încă, în posesia tuturor convorbirilor.

Marcel Vela: Două ore le vom desecretiza, probabil, săptămâna viitoare. Nu au putut fi desecretizate strict de Jandarmerie pentru că ele cuprind unele detalii cu privire la dispunere de forţe, dispozitive, instituţii, ambasade, în sensul în care s-a asigurat protecţia lor în perioada respectivă, nu au legătură cu acţiunea în sine. Cele două ore vor trebui reverificate şi, dacă este ceva ce ţine de alt act normativ care trebuie desecretizat în prealabil pentru desecretizarea celor două ore, săptămâna viitoare le vom finaliza şi pe acestea. Dar, în mod principal, esenţial, cele 248 de ore care cuprind întregul eveniment din Piaţa Victoriei au fost desecretizate pâna aseară şi luni dimineaţă le voi trimite oficial la DIICOT.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a mai spus că jandarmii care au tergiversat desecretizarea comunicaţiilor din timpul violenţelor de pe 10 august vor da explicaţii administrative în perioada următoare.


Etichete jandarmidesecretizare10 august

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live