Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

11 August 2020
Vizualizari: 191
Comentează add

Comisia Europeană va sprijini 23 de proiecte de cercetare privind pandemia cu noul virus.

23 de proiecte de cercetare privind pandemia, finanțate de CE

carmen-gavrila

 Foto: Arhivă.

Comisia Europeană va sprijini, cu 128 de milioane de euro, 23 de noi proiecte de cercetare privind pandemia cu noul virus. Fondurile vor fi folosite de specialiști în dezvoltarea de tehnologii medicale digitale, precum și în îmbunătățirea modului de tratare a unor grupuri mari de pacienți din întreaga Europă. 

Comisarul pentru cercetare și inovare, Mariya Gabriel, a declarat că finanţarea de urgență din Programul Orizont 2020 va permite cercetătorilor să dezvolte rapid soluții, cu și pentru pacienți, personal medical, spitale comunități locale și companii, ca să administreze mai bine și să supraviețuiască infecțiilor cu noul coronavirus.

Un astfel de noul proiect vizează, de exemplu, reconfigurarea rapidă a mijloacelor de producție pentru materiale și echipamente medicale vitale, necesare testării tratamentului și prevenției. Altul are ca scop dezvoltarea de tehnologii medicale și instrumente digitale pentru a îmbunătăți detectarea, supravegherea şi îngrijirea pacienților, inclusiv prin noi aparate de diagnosticare mai rapidă, mai ieftină și mai ușoară, dar și noi tehnologii de protejare a sănătății personalului medical.

Un alt proiect vizează analizarea impactului de comportament și socio-economic al răspunsului guvernelor și sistemelor publice de sănătate, de exemplu asupra sănătății mintale./lalexandrescu/schelaru

 

Etichete (ph)proiectecercetarecomisie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live