Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

12 August 2020
Vizualizari: 240
Comentează add

235 de elevi din Vâlcea s-au înscris la școlile profesionale, spre deosebire de doar 70 de elevi în urmă cu doi ani.

235 de elevi din Vâlcea s-au înscris la școlile profesionale

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Foto Agerpres

Învățământul profesional dual este tot mai popular în județul Vâlcea. Dacă în urmă cu doi ani doar 70 de elevi erau interesați să învețe o meserie, acum sunt 235.

Corespondentul RRA Ana-Maria Cîrstea ne aduce mai multe informații.

Reporter: O parte importantă a agenților economici din județ s-au asociat cu scopul de a-și atrage viitoarea forță de muncă necesară pentru desfășurarea activității în diferite domenii. Asociația "Vâlcea Dual Learning" este cea care a reușit, în parteneriat cu municipalitatea Râmnicului și Inspectoratul Școlar, să aducă tot mai mulți elevi pe băncile școlile profesionale de tip dual, creând chiar noi specialități, în funcție de solicitările pe piața muncii. 

Dănuț Iordache: Am încercat să colaborăm cu toate societățile din județ, pentru a vedea necesitățile de formare profesională ale agenților economici, pentru a solicita formarea de clase sau grupe de școală profesională în acest domeniu. Avem diversificări multe, s-a solicitat ca și calificare preparator produse din carne și pește; nu aveam niciun liceu cu acest specific, a fost nevoie să formăm o grupă, să obținem calificările pentru această meserie. Am plecat de la două clase și jumătate, șapte clase - anul trecut și nouă clase - pentru anul acesta.

Reporter: Mai precis, 235 de elevi care s-au și înscris pentru anul școlar ce bate la ușă. Ca aceștia să beneficieze de condiții în pas cu tehnologia, Municipalitatea Râmnicului a dotat cu aparatura necesară mai multe laboratoare ale liceelor tehnologice din oraș și tot aceasta este cea care le asigură masa și cazarea celor dornici să dobândească o meserie după finalizarea studiilor.


Etichete (ii)scoliprofesionale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live