Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

22 Decembrie 2014
Vizualizari: 1230
Comentează add

Radio România Actualităţi evocă acele zile fierbinţi, de sfârşit de decembrie, prin documente sonore, reunite în proiectul "25 de ani de la Revoluţia română".

22 decembrie 1989: Anunţul sinuciderii generalului Milea 22 decembrie 1989: Anunţul sinuciderii generalului Milea - Conține audio

radio-romania-actualitati

Radio România Actualităţi evocă zilele lui decembrie 1989 prin documente sonore, reunite în proiectul "25 de ani de la Revoluţia română", pe care le puteţi asculta până pe 22 decembrie inclusiv la începutul fiecărei emisiuni de ştiri.

La 22 decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu a încercat să fugă, după ce mulţimea, tot mai numeroasă, a pus stăpânire pe Piaţa Palatului şi forţa intrarea în Comitetul Central.

Înainte de a fugi cu un elicopter, dictatorul a avut o ultimă şedinţă cu câţiva generali, în timpul căreia îl acuză pe generalul Vasile Milea de trădare.

Acesta este găsit mort puţin mai târziu, iar crainicul Televiziunii Române, George Marinescu, citea un comunicat oficial în care se preciza că ministrul apărării s-a sinucis.

Audio: Anunţul sinuciderii generalului Vasile Milea


Etichete 25 de ani de la RevoluțieVasile MileageneralCeauşescuGeorge Marinescuteleviziune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live