Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

1 Iulie 2015
Vizualizari: 1280
Comentează add

Disponibilizările de la Societatea Națională pentru Închideri Mine Valea Jiului fac parte dintr-un program pe termen lung.

225 mineri de la Petrila, Paroșeni și Uricani intră în șomaj

ilie-pintea

Miner. Arhivă Foto: Ilie Pintea.

Începînd de astăzi, 225 de mineri de la exploatările Petrila, Paroșeni și Uricani intră în șomaj, după ce au trecut prin procedurile de preconcediere, iar în următoarele 30 de zile vor primi și plățile compensatorii la care au dreptul în urma concedierii colective.

Disponibilizările de la Societatea Națională pentru Închideri Mine Valea Jiului fac parte dintr-un program pe termen lung care prevede închiderea celor trei mine, iar anul acesta ar trebui să mai fie concediați  aproape 500 de mineri.

Directorul Societății, Aurel Anghel, a declarat că a depus încă de anul trecut o notificare la Comisia Europeană prin care solicită reducerea acestei cifre, pentru a nu pune în pericol siguranța muncii în subteran.

Dintre cei care sunt disponibilizați începînd de astăzi, mai mult de jumătate îndeplinesc condițiile de pensionare, adică au vîrsta de 45 de ani și peste 20 de ani de muncă în subteran. 

Minerii disponibilizați vor primi plăți compensatorii în valoare de aproximativ 30.000 de lei de persoană, precum și un venit lunar de completare pe lîngă ajutorul de șomaj, care se acordă în următorii doi ani.

Încă nu se știe cîți mineri vor mai fi concediați anul acesta în Valea Jiului, singura certitudine fiind aceea că disponibilizările trebuie să continue.


Etichete PetrilamineriParoseniUricanisomajdisponibilizariCEAurel AnghelValea Jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live