Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

6 August 2021
Vizualizari: 281
Comentează add

În România sunt peste 22.000 de copii crescuţi de rude, în timp ce ambii părinţi lucrează în străinătate.

„22.000 de copii” cu părinții la muncă în străinătate sunt crescuți de rude

-

   Foto: Arhivă.

În România sunt peste 22.000 de copii crescuţi de rude, în timp ce ambii părinţi lucrează în străinătate - atrage atenţia organizaţia Salvaţi Copiii, care a început o campanie de informare, împreună cu Poliţia de Frontieră, la graniţa cu Ungaria. Specialiştii avertizează că aceşti copii suferă traume emoţionale, iar pandemia a redus frecvanţa întoarcerii în ţară a unora dintre părinţi. Preşedintele organizaţiei, medicul Mihai Gafencu, spune că foarte mulţi minori nu au asigurat dreptul la familie:

Mihai Gafencu: Dacă anterior pandemiei, 12% dintre părinţi se reîntorceau o dată la doi ani sau mai /rar/, iar 33% aproape o dată pe an, începând cu martie 2020, pentru 46% dintre părinţi frecvenţa reîntoarcerii a fost mai scăzută şi pentru încă 46% frecvenţa a crescut. Aşadar, reacţia la momentul pandemic a fost diferită. 

Datele organizaţiei Salvaţi Copiii arată că la finalul anului trecut, mai mult de 75.000 de minori aveau cel puţin un părinte plecat să muncească în altă ţară. Cifrele provin din statistici care includ doar copiii aflaţi în evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială.


Etichete (ii)copiirudepărințistrăinătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live