Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

15 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1027
Comentează add

Aproximativ 20 străini de origine islamică, rezidenți în diferite orașe din Italia, sunt anchetați de procuratura din Roma pentru asociere subversivă cu finalitate de terorism.

20 de străini din Italia, suspectați de legături cu Jihadul

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Tineri jihadiști. Foto: captură video.

Procuratura din Roma a deschis o anchetă pentru asociere subversivă cu finalitate de terorism asupra a aproximativ 20 străini de origine islamică, rezidenti in diferite orase din Italia, mai ales in partea de nord.

Musulmanii sunt suspectați de a avea legături cu Jihadul.

În antenția anchetatorilor sunt mediile considerate cele mai sensibile la propaganda fanatismului islamic.

În particular, se fac cercetări asupra conținutului unor conversații via web și asupra accesului la site-uri de internet considerate cele mai suspecte.

Acești străini nu fac parte dintr-un singur grup, dintr-o "celulă", ci activează pe cont propriu, asa zișii "câini liberi".

Cercetările Procuraturii din Roma au inceput inca de dinainte de atacul terorist de la Paris și nu ar avea nici o legătură cu ceea s-a întâmplat la Paris. Nici Italia, ca alte țări din Occident, "nu se poate considera la risc zero" a explicat ministrul de interne Angelino Alfano.

Ancheta procuraturii din Roma a început de la monitorizarea internetului

Activitatea de observare a avut în vedere conversații via web între subiecții interesați și accesul acestora la site-uri integraliste și extremiste.

Printre acesti 20 de rezidenti suspecți din Roma, din Napoli si din nordul Italiei, de la Milano, Bergamo, Brescia, Roma din regiunile Piemonte, Veneto, Toscana și Emilia Romagna ar fi italieni convertiți, predicatori, imigranti de a doua generație, unii chiar foarte tineri, și veterani ai războaielor din Balcani sau Afganistan, care ar fi revenit in Italia anii trecuți și care ar putea pleca din nou pe fronturile de război.

Marea majoritate a suspectilor s-ar fi format pe web, aderând la propaganda site-urilor și forumurilor jihadiste prezente în rețea.

Lista subiecților cu riscul cel mai mare și a acelor medii unde este mai înrădăcinat extremismul este fluidă și este în mod constant actualizată pe baza informațiilor culese în teritoriu, monitorizării rețelei, notelor informative provenite de la serviciile aliate și a schimbului de informații cu forțele de poliție ale altor țări.


Etichete ItaliaprocuraturasuspectijihadmusulmaniRomaParisteroristisiteuriforumuriAngelino Alfano

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live