Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Klimowicz

19 Octombrie 2016
Vizualizari: 990
Comentează add

Guvernul bulgar vrea să continue construcţia gardului de 124 de kilometri de la frontiera cu Turcia ca măsură împotriva imigraţiei ilegale

20 de milioane de leva pentru gardul anti-imigranţi

gabriel-klimowicz

Guvernul bulgar a alocat suplimentar încă 20 milioane de leva (circa 10 milioane euro) pentru continuarea lucrărilor de construcţie a gardului la frontiera cu Turcia, a scris portalul monitor.bg.

Până în prezent, la frontiera bulgaro-turcă au fost ridicaţi 124 km de gard, al căror cost a fost de peste 150 milioane leva (aproximativ 75 milioane euro), a specificat portalul.

Bulgaria are 260 de kilometri de graniţă terestră cu Turcia. O decizie a Parlamentului bulgar de la începutul anului permite armatei să autorizeze desfăşurarea de personal la frontieră, alături de poliţie, pentru a face faţă afluxului de imigranţi.

Legi similare există în Slovenia şi în Austria.

În vara aceasta Bulgaria a adoptat noi măsuri pentru combaterea traficului de-a lungul frontierelor cu Grecia şi Turcia. Au fost create 50 de puncte de control în judeţele din sudul ţării, la care sunt verificate automobilele suspecte.

Traficanţii sunt judecaţi în regim de urgenţă. O sută de ofiţeri din agenţia europeană Frontex, cea mai mare parte din Polonia, au sosit în zonele sensibile de la frontiera cu Turcia.


Etichete BulgariaTurciaimigranţitraficFrontexGreciaTurcia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live