Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: „Alegeri prezidenţiale 2019. Mesaje electorale” Luni, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

4 Martie 2016
Vizualizari: 853
Comentează add

Poliția din Spania a confiscat 20 de mii de uniforme și accesorii militare, care urmau să ajungă la combatanții organizațiilor teroriste Jabhat Al Nusra și DAESH.

20 de mii de uniforme militare urmau să ajungă la teroriști

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Poliția din Spania a confiscat 20 de mii de uniforme și accesorii militare, care urmau să ajungă la combatanții organizațiilor teroriste Jabhat Al Nusra și DAESH.

Autoritățile de la Madrid afirmă că obiectele confiscate puteau dota o armată pregătită să lupte în orice zonă unde activează organizațiile teroriste jihadiste.

Cele 5 tone de haine confiscate de poliție se găseau în trei containere, care urmau să fie transportate din Valencia și Algeciras spre zonele de conflict. Containerele au fost depistate la începutul lunii februarie, în cadrul unei operațiuni ample, în urma căreia au
fost arestați 7 indivizi, acuzați de sprijin logistic și financiar pentru organizațiile teroriste din Siria și Irak.

Gruparea crease mai multe firme și obținea, la cele mai bune prețuri, diverse dotări pentru organizațiile Daesh și Frontul Al Nusra.

Conținutul containerelor în care s-au găsit cele 20 de mii de uniforme militare era înregistrat cu haine de mâna a doua, pentru a nu trezi suspiciuni la controalele vamale, firmele deținute de grupare având ca obiect de activitate transportul de ajutoare umanitare și de haine folosite.

Poliția din Spania  a transmis într-un comunicat că firmele create la nivel internațional aveau ca obiectiv dotarea, menținerea și întărirea structurilor teroriste, prin aprovizionarea constantă cu material de luptă și prin găsirea de noi metode de finanțare.

Operațiunea, finalizată cu deschiderea și inventarierea containerelor, a însemnat,
de fapt, destructurarea acestei organizații.

Cercetările în acest caz au început în anul 2014 și în 7 februarie a.c. au fost arestate șapte persoane, în Alicante, Valencia și Ceuta.

Gruparea trimitea, sub formă de ajutoare umanitare, material militar, bani, echipamente electronice și de transmisii, arme și material pentru fabricarea de explozibili. Trimiterile se realizau din mai multe porturi spaniole.

Arestații sunt sirieni, marocani și iordanieni, iar patru dintre ei au cetățenie spaniolă.


Etichete 20 de mii de uniforme militare urmau să ajungă la teroriștiSpaniaorganizații teroristeJabhat Al NusraDAESH

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live