Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

RADOR

24 Februarie 2012
Vizualizari: 1273
Comentează add

Articole din Wall Street Journal, El Pais, The Times, Le Soir, Kommersant, Le Point, The Guardian, Washington Post şi Le Figaro.

2012, un an dificil pentru economia Europei

rador

Foto: Arhivă Reuters.

Criza din zona euro, situaţia din Siria şi Rusia înainte de alegerile prezidenţiale - sunt între temele cele mai prezente pe primele pagini ale presei internaţionale.

"Economia zonei euro va recădea în recesiune la începutul anului curent şi se consideră că va fi în contracţie pe tot parcursul anului 2012", relatează "Wall Street Journal", citând previziunile Comisiei Europene.

"Noile prognoze suplimentează preocupările vizând impactul amplelor planuri regionale de austeritate", adaugă cotidianul de pe "Wall Street".

Ziarul spaniol "El Pais" apreciază că "revolta faţă de hegemonia franco-britanică din UE câştigă teren", cu referire la scrisoarea comună trimisă de 12 şefi ai unor guverne din Uniune, cumulând 50% din puterea economică a Europei.

Această scrisoare "critică funcţionarea defectuoasă a pieţei care a subvenţionat nelimitat băncile private" şi totodată pledează pentru stimularea activităţii economice.

O solicitare pe care Cei 27 o vor analiza chiar de săptămâna viitoare şi care ar putea implica renunţarea la exigenţa unei rigori absolute în privinţa obiectivelor de deficit public, notează un alt ziar spaniol, "ABC".

"The Times" priveşte spre Moscova, unde premierul Putin s-a adresat unui stadion plin cu susţinătorii săi, invocându-l pe Napoleon şi proclamând că "bătălia pentru Rusia nu s-a încheiat".

"Manifestaţia, desfăşurată cu 10 zile înainte de alegerile prezidenţiale, este în general considerată un răspuns la demonstraţiile vaste ale opoziţiei, care au loc în capitala rusă de la controversatul scrutin legislativ din decembrie, câştigat de partidul aflat la putere", punctează cotidianul belgian "Le Soir".

Actualul preşedinte al Rusiei "este descurajat să accepte postul de premier", titrează ziarul rus "Kommersant", citând recomandarea făcută liderului de la Kremlin de directorul Institutului dezvoltării contemporane, care susţine că actualii colaboratori ai premierului Putin l-ar 'devora' pe Medvedev.

Şi tot Medvedev, citat de publicaţia franceză "Le Point", se pronunţă împotriva oricărei intervenţii în Siria, relatează publicaţia franceză "Le Point", cu referire la o convorbire telefonică a preşedintelui rus cu omologul său iranian.

"The Guardian" informează că ONU îi consideră pe liderii sirieni vinovaţi de crime împotriva umanităţii.

Înainte de summitul dedicat situaţiei din Siria, Statele Unite insistă însă "asupra necesităţii asistenţei umanitare, nu a armelor pentru opoziţia siriană", notează "Washington Post".

După ce evidenţiază că "Franţa şi Statele Unite nu încetează să denunţe refuzul Chinei şi Rusiei de a vota o rezoluţie care ar permite intervenţia în Siria", cotidianul francez "Le Figaro" conchide însă că nu este sigur că occidentalii "sunt gata să accepte riscurile unei astfel de operaţiuni complexe, care ar putea lua o întorsătură urâtă".


Etichete revista presei internaţionalerevista preseiarticolepublicaţiiWall Street JournalEl PaisThe TimesLe SoirKommersantLe PointThe GuardianWashington PostLe Figaro

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live