Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Chișinău

15 Aprilie 2016
Vizualizari: 1374
Comentează add

Persoanele cu dizabilităţi din Republica Moldova vor primi pachete cu produse alimentare ca ajutor umanitar din partea Guvernului României

20.000 de colete cu produse alimentare pentru Republica Moldova

radio-chisinau

 

 20.000 de colete cu produse alimentare vor fi repartizate persoanelor cu dizabilităţi din Republica Moldova, printr-un ajutor umanitar oferit de Guvernul României. Ieri, la Chişinău, au ajuns nouă tiruri cu 12.500 de colete, iar celelalte vor ajunge săptămâna viitoare.

Fiecare colet conţine conserve de legume, de pateu şi de carne, orez, făină, spaghete şi câte 1 kg de mălai cu o masă totală de 12 kg, în valoare de aproximativ 30 euro. Este un ajutor pentru cei mai nevoiaşi cetăţeni ai Republicii Moldova în perioada sărbătorilor pascale, a declarat ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.  

Marius Lazurca: "Noi ne dorim ca aceste pachete de alimente să ajungă în toate raioanele Republicii Moldova şi să fie un mic gest de mângâiere din partea României, pentru cei mai puţin norocoşi decât noi. Ne dorim ca aceste pachete să ajungă până la Paşti la toţi destinatarii pe care i-am identificat împreună cu autorităţile de la Chişinău".  

Valoarea lotului care a ajuns deja la Chişinău este de 290 de mii de euro, iar alte colete în valoare de 180 de mii de euro vor ajunge în Republica Moldova săptămâna viitoare, a menţionat directorul executiv de la rezerva de stat Bacău, Valentin Ivancea.  

Valentin Ivancea: "Toate produsele sunt din România cu certificate de calitate, cu certificate de siguranţă alimentară, toate au fost ambalate în Bacău".  

Beneficiarii pachetelor cu ajutoare româneşti au fost selectaţi din rândul persoanelor cu dizabilităţi severe.


Etichete Republica Moldovaajutor umanitarMarius LazurcaValentin IvanceaChişinău

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live