Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA - continuare Duminică, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Carmen Gavrilă

6 Iulie 2017
Vizualizari: 408
Comentează add

Ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, şi preşedintele Klaus Iohannis au elogiat cei 20 de ani de parteneriat strategic SUA-România.

20 de ani de parteneriat strategic SUA-România

carmen-gavrila

Foto: facebook.com/klausiohannis

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (4 iulie, ora 22:24) - Emisiunea: "Agenda globală" - Realizator: Pavel Ionescu -

Ambasadorul american la Bucureşti, Hans Klemm, şi preşedintele Klaus Iohannis au elogiat, astăzi, cei 20 de ani de parteneriat strategic SUA-România în discursurile rostite în această după-amiază, la aniversarea Zilei Independenţei, sărbătoarea naţională a Statelor Unite.

În 4 iulie 1776 a fost adoptată, în 13 colonii americane, declaraţia de independenţă. În discursurile de astăzi, ambasadorul Klemm, dar şi preşedintele Iohannis au insistat pentru întărirea relaţiei transatlantice în toate dimensiunile, cu accent pe cea economică. Carmen Gavrilă a fost acolo.

Reporter: Ambasadorul Hans Klemm a anunţat că, în această toamnă, în România va veni cea mai numeroasă misiune comercială care a ajuns vreodată aici şi a explicat că inclusiv prin această misiune vor fi puternic încurajate investiţiile dintre România şi SUA, în ambele direcţii.

Hans Klemm: Putem face acest lucru cu eficienţă maximă, aici, în România, într-un cadru de politici stabil, previzil, transparent, caracterizat de consultare veritabilă cu toţi actorii implicaţi, inclusiv cu investitorii străini. Colaborând cu parteneri precum Fundaţia Româno-Americană, vom încuraja inovaţia şi antreprenoriatul în România.

Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a spus, la ceremonia de ziua SUA, că cetăţenii români ştiu astăzi că valorile democratice nu pot fi negociate şi că acum este timpul ca ţara să fie guvernată responsabil şi predictibil, punând interesul cetăţeanului pe primul loc, şi dovedind partenerilor străini că România este acelaşi partener stabil care îşi respectă angajamentele asumate.

Klaus Iohannis: Pentru investitorii străini, pentru ca România să atragă companii americane, de exemplu, este foarte importantă asigurarea unui climat general atractiv şi stabil, cu un cadru legislativ predictibil şi transparent, cu o birocraţie redusă şi respect faţă de statul de drept. Sper ca noul guvern instalat să ia aminte la aceste principii fundamentale.

Reporter: Klaus Iohannis a insistat şi pe faptul că, pentru România, întărirea constantă a relaţiei transatlantice este vitală şi esenţială pentru civilizaţia democratică occidentală. Preşedintele a explicat că SUA sunt foarte importante pentru Uniunea Europeană, dar, în acelaşi timp şi în egală măsură, o Uniune unită şi puternică este importantă pentru SUA, iar România va continua să susţină activ acest obiectiv.

Ascultă aici reportajul în emisiunea Agenda globală din 4 iulie 2017.

Citește aici toate reportajele din Agenda globală, 4 iulie 2017.


Etichete suaromaniaambasador hans klemmklaus iohannisparteneriat strategic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live