Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

27 Noiembrie 2019
Vizualizari: 3487
Comentează add

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind instituirea zilei de 1 noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.

1 noiembrie, Zi Naţională a Radioului

iulia-gherman

Foto: Arhivă.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe articole, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind instituirea zilei de 1 noiembrie ca Zi Naţională a Radioului.

Parlamentarii PSD, iniţiatorii actului normativ, subliniază în expunerea de motive că această propunere reprezintă o recunoaştere a rolului determinant al Radioului în istoria României şi un prilej de sărbătoare naţională pentru toţi cei care s-au pus în slujba transmiterii valorilor pe calea undelor.

La dezbaterile generale, deputatul USR Iulian Bulai a declarat că în viitor trebuie abordate teme importante care vizează rolul de instituţii publice al Societăţilor de Radio şi Televiziune.


Iulian Bulai: "Cuvinte-cheie: depolitizare, modernizare, digitalizare; acestea ar trebui să fie temele cu adevărat importante pentru aceste instituții. Ne vom lupta ca aceastea să fie implementate. Vom vota și această lege. Este o oportunitate să vorbim despre ce este important în Radio și în Televiziune".


Realizator: Documentul prevede că Societăţile de Radio şi Televiziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor emisiuni şi aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători.


Etichete ziua radioului1 noiembriecamera deputatilorusrpsd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live