Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

31 Octombrie 2019
Vizualizari: 4468
Comentează add

Proiectul de lege prin care se prelungește autorizarea șoferilor parteneri până la 1 februarie 2020 încă nu a fost transmis la Președintele României.

1 noiembrie, termen limită ptr obţinerea licenţelor de transport alternativ

alex-lancuzov

UBER. Foto: Agerpres 

1 Noiembrie- Termen Limită pentru autorizarea șoferilor care fac Transport alternativ de persoane

Proiectul de lege prin care se prelungește autorizarea șoferilor parteneri până la 1 februarie 2020 încă nu a fost transmis la Președintele României

Șoferii parteneri ai aplicațiilor de transport alternativ care încă nu s-au autorizat la Autoritatea Rutieră Română riscă amenzi mari -până la 9000 lei- și reținerea plăcuțelor de înmatricularea pentru 6 luni dacă sunt prinși efectuând transport de persoane contra cost.

Practic, mâine, 1 Noiembrie, expiră termenul –limită pe care șoferii parteneri l-au avut la dispoziție pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare de la Autoritatea Rutieră Română, potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 49/ 2019, prin care, în această vară, s-a reglementat situația transportului alternativ de persoane.

Pentru a obţine licenţă de transport alternativ, şoferii parteneri sunt obligaţi să deţină cumulativ : cazier judiciar, permis de conducere categoria B de cel puţin doi ani şi certificat de atestare a pregătirii profesionale pentru transportul de persoane în regim de închiriere, eliberat de Autoritatea Rutieră Română. În trafic, autoturismele acceptate pe platforma digitală vor avea afişat la vedere, pe parbriz şi pe lunetă, un ecuson  cu numărul de înmatriculare şi denumirea platformei digitale pe care este acceptat.

Şoferii care nu au autorizaţie de transport alternativ sau folosesc un alt autoturism pentru acest tip de activitate vor fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 9.000 de lei.

Pe de altă parte, pe 22 octombrie 2019, Camera Deputaților,  a votat un proiect de lege prin care termenul limită de autorizare este extins cu 4 luni, până la 1 februarie 2020, dar proiectul de lege încă nu ar fi ajuns la Președintele României.


Etichete exclusiv onlineautorizarea șoferilor care fac Transport alternativ de persoanetermen limităpresedinteklaus iohannisproiect de legesoferi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live