Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ioan Suciu

5 Mai 2010
Vizualizari: 1052
Comentează add

În urma oamenilor care au petrecut de 1 mai în Parcul Natural Lunca Mureşului au rămas tone de deşeuri.

1 mai nepăsător 1 mai nepăsător - Conține audio 1 mai nepăsător - Conține galerie foto

ioan-suciu

În urma oamenilor care au petrecut de 1 mai în Parcul Natural Lunca Mureşului au rămas tone de deşeuri. (foto: Ioan Suciu)

Tone de gunoaie rămase de la cei care au petrecut în Pădurea Ceala din Parcul Natural Lunca Mureşului din judeţul Arad, în acest sfârşit de săptămână, au fost strânse de către 100 de elevi de la Liceul Elena Ghiba - Birta din Arad.

 

În acest an, numărul deşeurilor culese de pe pajiştile înverzite ale Parcului Natural, situat în apropierea râului Mureş, se pare că a fost mult mai redus decât în anii trecuţi.

 

Reprezentantul Parcului,  ing. Paul Hac, spune că acest lucru se datorează acţiunilor de patrulare în zonele de campare a petrecăreţilor. Întreaga cantitate de deşeuri strânse sunt recicalte la societăţile de profil iar pe banii obţinuţi sunt achiziţionate plante.

 

Singurul produs care nu poate fi reciclat în momentul de faţă este sticla. Nicio societate de achiziţii deşeuri nu preia sticlă. Sticla este produsul care nu se descompune nciodata în natură, plasticul are nevoie de 450 de ani iar hârtia de două luni, mai spune ing. Paul Hac.

 

Ascultaţi un reportaj realizat de colegul nostru, Ioan Suciu.
 


Etichete ecologizareArad

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live