Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

1 Iunie 2013
Vizualizari: 2145
Comentează add

Evenimente dedicate celor mici sunt organizate în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

1 iunie - Ziua Copilului

petruta-obrejan

Foto: Arhivă

Spectacole de teatru, concerte, expoziţii, ateliere interactive, dar şi o primă ediţie a Jocurilor Olim-PITICE - de toate acestea se bucură astăzi cei mici, de Ziua Internaţională a Copilului. 

În capitală, Muzeul Satului şi cel al Ţăranului Român propun un târg de jucării, iar la Palatul Victoria, a avut loc, printre altele şi un concurs de desene pe asfalt.   

Când spui Palatul Victoria, spui miniştrii, proiecte de acte normative - cu alte cuvinte, oameni şi lucruri serioase şi sobre. 

Însă ziua de astăzi, dedicată copiilor, a dat o notă mult mai prietenoasă, mai deschisă, acestei clădiri pentru că, în faţa guvernului, copiii de diverse vârste s-au distrat. 

Copiii au fost invitaţi de premierul Victor Ponta şi în clădirea Executivului, chiar în sala de şedinţe, unde peste 100 de elevi, de la diverse şcoli din capitală, au fost, rând pe rând, ministrul educaţiei, ministrul economiei, al bugetului şi al justiţiei şi au discutat probleme care ţin, în special, de educaţie, dar şi de ocrotirea naturii, a mediului, în general. 

Copiii şi-au dat întâlnire la următoarea şedinţă de guvern, pe 1 iunie 2014.

Ziua Copilului la Sala Radio

Ziua Internationala a Copilului – 1 iunie – nu a putut trece neobservată pentru Orchestrele si Corurile Radio Romania!

De aceasta data, este randul CORULUI DE COPII RADIO sa intre in scena, sa aduca bucuria pe chipul micilor si marilor spectatori, printr-un program muzical antrenant, conceput in jurul cantecelor provenite din filmele de animatie create de celebrul desenator american, Walt Disney.

La cererea publicului, CORUL DE COPII RADIO reia duminica, 2 iunie, sub titlul „IN LUMEA LUI WALT DISNEY”, un concert pe care l-a prezentat in regim de casa inchisa in urma cu două luni.

Evenimentul este programat de la ora 11.00, la Sala Radio, biletele fiind disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.

Ziua de 1 iunie, sărbătorită în mai multe oraşe din ţară

Evenimente dedicate celor mici sunt organizate şi în multe oraşe din ţară. 

La Constanţa s-a deschis Natura Dino Park - cea mai mare expoziţie din Europa despre mediu şi paleontologie. 

La Sibiu, cei mici pot vizita gratuit Muzeul Brukenthal şi Gradina Zoologică, iar la Buzău evenimentele sunt grupate sub denumirea de Ţara Copilăriei.   

De ziua lor, copiii din judeţul Buzău sunt în curtea şcolilor, în parcurile Tineretului şi Crâng şi chiar în faţa Consiliului Judeţean. 

Copiii desenează pe asfalt, ascultă poveşti, vizionează filme, învaţă să evite accidentele rutiere şi se întrec în competiţii.  

Ori stau lângă meşterii populari pentru a deprinde meşteşugul ţesutului în război şi al confecţionării brăţărilor din bumbac. 


Etichete Ziua Copilului1 iuniespectacole de teatruconcerteexpoziţiiateliere interactive,

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live