Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

2 Decembrie 2019
Vizualizari: 354
Comentează add

Ziua Naţională a fost sărbătorită cu fast în mai multe oraşe din ţară, unde mii de români au ieşit pe străzi la defilare.

1 Decembrie la Alba Iulia

florin-lepadatu

 Foto: Carmen Vulcan

Ziua Naţională a fost sărbătorită cu fast în mai multe oraşe din ţară, unde mii de români au ieşit pe străzi la defilare, la spectacole sau la mesele tradiţionale pregătite de autorităţile locale.

Oraşul Marii Uniri, Alba Iulia, a fost şi anul acesta punct de atracţie.

Reporter Andreea Bogdan: "Cu un spectacol folcloric extraordinar şi un spectaculos foc de artificii - aşa s-a încheiat ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia.

Ziua Naţională a României a adus în oraşul Marii Uniri români din toate colţurile ţării, mulţi veniţi în haine populare, fluturând cu mândrie tricolorul românesc.

"Este o atmosferă de nedescris.

Îmi clocoteşte sângele în vene."

 "O dată pe an să ne aducem aminte de înaintaşi şi de ce au făcut ei."

Cele mai importante momente ale zilei au fost depunerea de coroane la Monumentul Marii Uniri, primirea soliilor din cetăţile de scaun şi ceremonia militară cu peste 1.400 de militari, 110 mijloacele tehnice şi 15 aeronave, evenimente la care au participat şi prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Seara a fost reconstituit şi momentul intrării Armatei Române în Alba Iulia, cei prezenţi în cetate bucurându-se şi de un moment emoţionant, de retragerea Armatei Române cu torţe."


Etichete Alba Iulia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live