Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

26 Septembrie 2020
Vizualizari: 211
Comentează add

19 milioane de români sunt aşteptaţi duminică să voteze la alegerile locale

catalin-purcaru

 

Aproape 19 milioane de alegători sunt aşteptaţi mâine la urne pentru alegerea primarilor, consiliilor locale, consiliilor judeţene și președinților de consilii județene.

Faţă de anii precedenţi autorităţile au impus reguli stricte pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul coronavirus, precum purtarea măştii de protecţie, dezinfectarea mâinilor la intrarea şî la ieşirea din secţie şi păstrarea distanţării fizice de minimum un metru.

Dreptul de vot se va putea exprima între orele 7:00 şi 21:00, la secţia la care este arondat domiciliul ori reşedinţa, şi în baza unui act de identitate valabil. Există însă şi unele excepţii, explică reporterul nostru, Cătălin Purcaru:

Reporter: Alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în acest an în perioada 1 martie - 27 septembrie își va putea exprima opțiunea electorală.
 
Dreptul de vot se exercită numai la secția la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu ori reședință. Persoanele netransportabile din motive medicale pot solicita urna mobilă, însă trebuie să depună astăzi, între orele 18:00-20:00, o cerere scrisă numai la secția de votare la care este arondat imobilul respectiv.
 
Cererea poate fi depusă prin intermediul oricărei persoane. În ziua votării, echipa care transportă urma mobilă se va deplasa mai întâi la adresele solicitanților cu afecțiuni din alte cauze decât COVID-19, la unitățile sanitare non-COVID, la  azilele de bătrâni, penitenciare și centre de reținere sau arestare preventivă.
 
Numai după ce a fost asigurată exercitarea dreptului de vot de către aceste categorii de alegători, urna mobilă va fi trimisă la unitățile sanitare COVID-19 și la adresele persoanelor izolate și carantinate.
 
Realizator: Pentru a afla la ce secţie de votare sunteţi arondaţi, intraţi pe site-ul registrulelectoral.ro.
 
(PH)
 

Etichete alegeri locale 2020(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live