Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Tudose

19 Ianuarie 2019
Vizualizari: 674
Comentează add

Medicii cer suplimentarea dozelor de vaccin antigripal, iar în multe spitale a fost restricţionat accesul. Nr infecţiilor respiratorii acute a crescut săptămâna trecută cu 20%.

18 decese din cauza gripei în acest sezon - România se apropie de epidemie

adriana-tudose

 

18 oameni au murit din cauza gripei în acest sezon. Ultimele şapte decese, confirmate ieri, au fost două în Arad şi câte unul în Bucureşti, Timiş, Iaşi, Ialomiţa şi Prahova.

Toate victimele sufereau de diverse afecţiuni şi nu erau vaccinate antigripal.   

La nivel naţional, numărul de infecţii respiratorii acute a crescut săptămâna trecută cu peste 20% faţă de nivelul estimat, depăşind 1.100 de cazuri, ceea ce i-a determinat pe specialişti să declare debutul sezonului gripal.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, spune că în prezent situaţia din România se apropie de pragul declarării epidemiei de gripă. 

Sorina Pintea: Am trasmis un set de instrucţiuni Direcţiilor de Sănătate Publică şi am făcut apel la populaţie pentru respectarea unor reguli simple: evitarea locurilor aglomerate, respectarea măsurilor igienico-sanitare. De asemenea, am adresat o scrisoare Ministerului Educaţiei Naţionale pentru a ne sprijini, având în vedere că este necesar a se face triajul epidemiologic în şcoli, adică acel triaj simplu care poate fi făcut de fiecare cadru didactic în parte. 

Pentru prevenirea răspândirii virusului gripal, în mai multe judeţe medicii au cerut suplimentarea dozelor de vaccin antigripal, iar în mai multe spitale a fost restricţionat accesul în incintă.


Etichete gripădecesevictimevaccinnevaccinatevirus gripal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live