Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA IERNII Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Septembrie 2019
Vizualizari: 271
Comentează add

Statele Unite comemorează miercuri victimele atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.

18 ani de la 9/11

florin-lepadatu

 

Statele Unite comemorează miercuri victimele atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.

 
 Aproape 3.000 de persoane au fost ucise după ce 19 terorişti ai reţelei Al Qaeda au deturnat patru avioane de pasageri. 
 
Numărul victimelor a crescut de-a lungul timpului, pe măsură ce au încetat din viaţă persoane care s-au îmbolnăvit din cauza prafului şi a substanţelor inhalate în acea zi.  
 
Corespondenţă din Washington, reporter Doina Saiciuc: "Vor fi din nou rostite anul acesta numele celor aproape 3.000 de oameni ucişi la World Trade Center, la Pentagon şi pe câmpul de lângă Shanksville, Pennsylvania, dar există o conştientizare crescândă a suferinţelor unui alt grup de oameni legaţi de tragedie: pompieri, poliţişti şi alte categorii de oameni care au murit ori s-au îmbolnăvit după expunerea la toxine.
 
 Un nou monument "11 Septembrie" a fost construit şi dedicat în primăvară celor care au căzut bolnavi încercând să ajute victimele atacurilor teroriste de acum 18 ani. 
 
Pe monument este gravată o dedicaţie, citez: "Celor ale căror acţiuni în momente de nevoie au condus la răni, boli şi moartea lor". 
 
Pe de altă parte, comemorările sobre, emoţionante şi non-partizane au fost afectate de controverse în acest an, după ce preşedintele Trump a anunţat că a plănuit o întâlnire secretă chiar înaintea comemorării cu lideri talibani, grupul militant afgan care l-a sprijinit pe Osama bin Laden, creierul atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001."

Etichete 11 septembrie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live