Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

28 Octombrie 2014
Vizualizari: 1116
Comentează add

Peste două sute de copii din familii dezorganizate sunt în centrele de ocrotire din judeţul Vaslui, dar autorităţile nu au găsit o modalitate de a rezolva situaţia lor.

185 de copii din judeţul Vaslui, reintegraţi în familie

alina-darie-vaslui

Foto: Arhivă.  

Peste două sute de copii din familii dezorganizate sunt în centrele de ocrotire din judeţul Vaslui, dar autorităţile nu au găsit o modalitate de a rezolva situaţia lor.

Direcţia pentru Protecţia Copilului scoate zeci de copii din centre, dar apoi, singura soluţie pare să fie tot reîntoarcerea acestora în familie.

Aceasta, în situaţia în care sistemul de asistenţă socială vasluian este subfinanţat.

Pornind de la un caz recent în care o mamă a zece copii, aflată într-o stare avansată de ebrietate, a fost surprinsă căzând într-un şanţ cu unul dintre micuţi în braţe, comportamentul său fiind, altfel, unul frecvent, după cum spun apropiaţii, a fost readus în discuţie numărul foarte mare de copii pe care Protecţia Copilului Vaslui se vede nevoită să-i scoată din familii dezorganizate pentru a-i interna în centre specializate, în baza unui program de reintegrare în familie.

Micuţii nu au de ales şi trebuie să ajungă, în cele din urmă, înapoi, lângă părinţii responsabili.

Instituţia Protecţiei Copilului îşi dă silinţa să-i scoată pe aceşti copii de lângă părinţii ignoranţi, însă, de nevoie, din cauza depăşirii capacităţii centrelor, mulţi trebuie duşi înapoi acasă.

"Noi am reuşit, prin acel program de reintegrare în familie, să ducem 185 de copii înapoi în familie. În schimb, intrările în sistem au fost mai mult de 200 de copii", a declarat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţie a Copilului Vaslui, Ionel Ştefănică Armeanu.

Instituţia are peste 2000 de salariaţi, din care 1.480 sunt asistenţi maternali profesionişti. 


Etichete ştiri nord-estVasluiProtecţia Copiluluicopiifamilii dezorganizateautorităţiIonel Ştefănică Armeanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live