Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ştefan Daraban, Iaşi

19 Mai 2011
Vizualizari: 2297
Comentează add

Reporter Special ajunge în oraşele mici. Joi, 19 mai, vorbim despre Târgu Frumos, judeţul Iaşi.

175 DE MINUTE LA … 175 DE MINUTE LA … - Conține audio

stefan-daraban-iasi

Târgu Frumos, judeţul Iaşi.

Parafrazând titlul nuvelei lui Geo Bogza, care în 1938 a lansat reportajul literar românesc, stând „175 de minute la Mizil”, corespondenţii RRA vor încerca să radiografieze - de această dată în „175 de secunde” - viaţa orăşelelor din România.

De fiecare dată, jurnaliştii vor juca câte un rol: locuitor al urbei (o zi din viaţa lui comprimată în 175 de secunde), cetăţean care alege să se mute în acel oraş mic, turist în căutarea locurilor inedite - toate povestite la persoana întâi.

Reportajele radio sunt difuzate în fiecare marţi şi joi la ora 17 şi 10 minute, iar pe blogul proiectului Reporter Special veţi găsi articole, fotografii şi imagini video despre experienţa trăită de fiecare corespondent în parte.

Joi, 19 mai, vorbim despre Târgu Frumos - un oraş mic cu fapte mari! Trei etnii - români, ruşi lipoveni şi tigani - conveţuiesc în armonie şi bună înţelegere. Blazonul urbei e marcat de legende care vin din istorie, dar şi de realităţi imediate care fac cinste celor aproape 15 mii de locuitori.

Oraşul este curat, bine gaspodărit, cu oameni care, deşi sunt oraşeni în acte, perpetuează prin muncă şi pasiune o tradiţie locală la mare cinste: cultivarea legumelor, oraşul văzut de sus fiind el însuşi o mare de solarii.

Reporterul doar a iscodit. Aprecierile aparţin celor întâlniţi, la muncă, pe stradă sau în piaţa agroalimentară a oraşului, inclusiv la şcoala unde peste 150 de copii rromi desluşesc buchia cărţii.

Ascultaţi un reportaj realizat de Ştefan Daraban, iar pentru jurnalul de reporter și imagini de la fața locului accesați blogul proiectului Reporter Special.


Etichete 127 de secundeTârgu Frumosjudeţul Iaşireporter special

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live