Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Geta Negrişanu, Tulcea

10 Mai 2011
Vizualizari: 2282
Comentează add

Reporter Special ajunge în oraşele mici. Marți, 10 mai, vorbim despre Isaccea, județul Tulcea.

175 DE MINUTE LA … 175 DE MINUTE LA … - Conține audio

geta-negrisanu-tulcea

țIsaccea (foto: Geta Negrișanu)

Parafrazând titlul nuvelei lui Geo Bogza, care în 1938 a lansat reportajul literar românesc, stând „175 de minute la Mizil”, corespondenţii RRA vor încerca să radiografieze - de această dată în „175 de secunde” - viaţa orăşelelor din România.

De fiecare dată, jurnaliştii vor juca câte un rol: locuitor al urbei (o zi din viaţa lui comprimată în 175 de secunde), cetăţean care alege să se mute în acel oraş mic, turist în căutarea locurilor inedite - toate povestite la persoana întâi.

Reportajele radio sunt difuzate în fiecare marţi şi joi la ora 17 şi 10 minute, iar pe blogul proiectului Reporter Special veţi găsi articole, fotografii şi imagini video despre experienţa trăită de fiecare corespondent în parte.

Marți, 10 mai, vorbim despre Isaccea, Orașul-Port, un veritabil muzeu în aer liber, o sumă de legende cu radăcini adânci în trecutul îndepărtat, cu castele și fortărețe, cu turnuri și tunuri ce spărgeau nourii și anunțau norodul că-i din nou război, un orășel cât o lume, în care au trăit români și tătari, turci, greci, armneni, evrei, germani, italieni, ruși și ucraineni, într-o înțelegere deplină de-a lungul veacurilor, a fost ars din temelii în mai multe rânduri.

Care e povestea acestui oraș dintr-un ținut plin de mister aflați din reportajul realizat de Geta Negrișanu.

Pentru jurnalul de reporter însoțit de fotografii și imagini de la fața locului, accesați blogul proiectului Reporter Special.


Etichete 175 de secundeIsacceaDobrogea

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live