Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Ianuarie 2022
Vizualizari: 176
Comentează add

După greva de avertisment a profesorilor, premierul Nicolae Ciucă ar urma să se întâlnească cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

175.000 de salariați din educație au participat miercuri la un protest

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI- Premierul Nicolae Ciucă ar urma să se întâlnească mâine cu reprezentanții sindicatelor din învățământ, după greva de avertisment de ieri.

Anunțul a fost făcut de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, care și-a exprimat încrederea că profesorii, învățătorii și educatorii vor continua să pună în prim-plan interesul copiilor, menționând totodată că revendicările lor sunt pe deplin justificate.


175.000 de salariați din educație au participat ieri la protest timp de două ore, nemulțumiți că nu le-au fost acordate majorările salariale promise acum doi ani.

Profesorii s-au aflat în clase, dar nu au predat, după cum a declarat liderul Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret", Marius Nistor.


Marius Nistor: ”Nemulțumirea este foarte mare în rândurile personalului nedidactic, didactic auxiliar şi didactic de predare. În momentul de faţă, așteptăm reacția prim-ministrului, urgentarea unei întâlniri care este absolut necesară pentru a veni cu soluții și bineînțeles a rezolvar în regim de urgență problemele care au fost înăintate premierului încă de anul trecut, însoțite de 163.000 de semnături.”

Potrivit reporterului Radio România Actualităţi, Felicia Mocanu, profesorii solicită de asemenea alocarea a 6% din Produsul Intern Brut acestui domeniu, plata orelor suplimentare și majorarea numărului de posturi didactice.


Etichete scoala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live