Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

10 Octombrie 2021
Vizualizari: 351
Comentează add

Astfel de accidente sunt relativ frecvente în Rusia, unde multe aparate de zbor, mai ales în regiunile îndepărtate, sunt vechi.

16 persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic din Rusia

alexandru-beleavski-moscova

    Foto: Arhivă.

16 persoane şi-au pierdut viaţa şi şase au fost rănite într-un nou accident aviatic care a avut loc în regiunea Tatarstan.

Astfel de accidente sunt relativ frecvente în Rusia, unde multe aparate de zbor, mai ales în regiunile îndepărtate, sunt vechi.

Un avion utilitar uşor de tip L-410, de producție cehoslovacă, având la bord 29 de persoane, din care 20 de parașutiști sportivi, s-a prăbușit în apropiere de orașul Menzelinsk.
 
Din epava avionului, care nu a luat foc, au fost recuperate până acum 11 corpuri.
 
Răniţii, din care unul în stare foarte gravă, au fost transportați la spitalul din localitate. Între posibilele cauze ale accidentului, sursele citate de mediile ruse menţionează şi depăşirea numărului de pasageri.
 
O anchetă penală a fost deschisă de Comitetul pentru Investigaţii. Agenţia Spaţială Rusă Roscosmos a anunțat că până la finalizarea anchetei, suspendă cooperarea cu Aeroclubul din Menzelinsk, unde se antrenau cosmonauţii ruşi.
 
Pe 12 septembrie, patru persoane şi-au pierdut viaţa în catastrofa unui avion de pasageri de același tip, L-410, care s-a prăbușit în regiunea Irkutsk, din Siberia.
 
În Rusia, vara şi toamna acestui an au fost marcate de aproape 20 de accidente aeriene în care şi-au pierdut viaţa câteva zeci de persoane.
 

Etichete rusiaaccident aviaticmorti(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live