Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Superliga, etapa a 5-a: Petrolul Ploiesti – Rapid Sâmbătă, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

27 Iunie 2022
Vizualizari: 320
Comentează add

La nivel naţional, rata de promovare înainte de contestaţii este de 73,3%, cea mai mare din ultimii zece ani, spune ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

162 de elevi au obţinut media 10 la prima sesiune a Bacalaureatului

alex-buzica

  Foto: Arhivă.

162 de elevi au obţinut media zece la prima sesiune a Examenului de Bacalaureat, cei mai mulţi din Bucureşti. La nivel naţional, rata de promovare înainte de contestaţii este de 73,3%, cea mai mare din ultimii zece ani, spune ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat în Cluj, iar cele mai slabe în Ilfov. Până la ora 18 se pot depune contestaţii, iar rezultatele finale se vor afişa vineri, 1 iulie.

La Examenul de Bacalaureat din acest an au promovat 89.054 de candidaţi, dintr-un total de 121.470, anunţă Ministerul Educaţiei. Rata de succes la examen a crescut cu 5,5% pe ansamblul tuturor promoţiilor, fiind cea mai mare din ultimii zece ani, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Pentru promoţia curentă, rata de promovare este de 78,3%. Totodată, Bucureştiul este fruntaş la notele de zece.

"78,3% din promoţia curentă au promovat, 32,1% din promoţii anterioare. Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj, 85,1%, în Iaşi 81,7%, Galaţi 81,6% şi Brăila 81,3%. Bucureştiul a avut o rată de promovare de 77,4%, peste medie, dar nu în top. Judeţele cu cea mai scăzută rată de promovare au fost Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi. În rural avem o rată de promovare de 69,2%, iar în urban de 82,7%. 162 doi candidaţi au obţinut media zece. În top conduce Bucureştiul cu 30 de note de 10, Prahova cu 15 note de zece, Galaţi şi Vâlcea au câte nouă note de zece, iar Cluj şi Iaşi au câte opt note de zece", a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Rezultatele la Bacalaureat au fost afişate atât în mediul online, cât şi în centrele de examen. Astăzi, până la ora 18, candidaţii nemulţumiţi de note pot face contestaţii.


Etichete Bacalaureatpromovareeleviexamen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live