Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristian Curte

23 Ianuarie 2020
Vizualizari: 380
Comentează add

161 de ani de la Unirea Principatelor, la Patriarhia Română

cristian-curte

Patriarhul Daniel. Foto. basilica.ro.

La Catedrala Patriarhală din Bucureşti au avut loc astăzi evenimente dedicate sărbătoririi a 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească.

Reporter: Cristian Curte - Făuritorii Unirii Moldovei cu Țara Românească au fost pomeniți la Liturghia celebrată în această dimineață la Catedrala Patriarhală din București.

După Liturghie, patriarhul Daniel a oficiat o slujbă de Te Deum, urmată de depunerea unor coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei. La slujbe au asistat și președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop și secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi. Totul s-a încheiat cu o sesiune de comunicări științifice închinate Unirii, organizată de Academia Română împreună cu Patriarhia Română. Cuvântul de deschidere i-a aparținut patriarhului Daniel.

ÎPS Daniel: Recunoașterea oficială a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române a fost posibilă numai după Unirea Principatelor Române și proclamarea României ca regat în 1881, iar ridicarea Bisericii Ortodoxe Române la rang de patriarhie, în 1925, a fost posibilă numai după Marea Unire a tuturor românilor din 1918. Prin toate aceste demersuri ale statului român și ale bisericii noastre au fost afirmate libertatea, unitatea și demnitatea poporului român.


Etichete 161 de ani de la Unirea PrincipatelorPatriarhia Română

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live