Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Noiembrie 2019
Vizualizari: 733
Comentează add

Ceremonie cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Statului Major al Apărării.

160 de ani de la înfiinţarea Statului Major al Apărării

radu-dobritoiu

 Drapelul de luptă al Statului Major al Apărării a fost decorat, astăzi, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de Mare Ofiţer, cu însemn de război, pentru militari. Ceremonia a fost prilejuită de împlinirea a 160 de ani de la înfiinţarea Statului Major al Apărării. Actuala structură de comandă a Armatei României este continuatoarea Corpului de stat Major General al Armatei Principatelor Unite, înfiinţat la 12 noiembrie 1859, după Unirea Principatelor. Radu Dobriţoiu a fost prezent la ceremonie:

Reporter: Statul Major al Apărării, indiferent de denumirea purtată, a fost unul dintre pilonii pe care s-a construit armata din zilele noastre, declara ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă. În discursul său, el a amintit de militarii care se află acum în misiuni externe.

Nicolae Ciucă: Această decoraţie recunoaşte contribuţia tuturor militarilor în rezervă şi retragere, în mod deosebit a celor care au lucrat în Statul Major General şi a şefilor Statului Major General cărora le mulţumesc pentru profesionalismul şi realizările din timpul mandatului şi pentru moştenirea pe care ne-au lăsat-o să o ducem mai departe. Îi salutăm şi pe cei peste 1.200 de militari români care la rândul lor scriu, astăzi, istorie în misiunile externe ale Armatei României, fie că se află în Afganistan, Balcanii de Vest, Polonia sau Mali.

Reporter: Ordinul Serviciul Credincios în grad de Mare Ofiţer cu însemn de război pentru militari a fost aşezat pe drapelul de luptă al Statului Major al Apărării de consilierul prezidenţial Ioan Oprisor.


Etichete 160 ani SMApCeremonie SMApdecorare drapel SMAp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live