Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

12 Mai 2020
Vizualizari: 746
Comentează add

15 mai- Purtarea măștii de protecție în spațiile închise devine obligatorie

oana-bala

  Foto: Grupul de Comunicare Strategică.

Purtarea măștii de protecție în spațiile închise devine obligatorie odată cu intrarea în starea de alertă, la fel, păstrarea distanței sociale și igiena mâinilor, a anunțat președintele Klaus Iohannis.
 
Şeful statului a precizat că după încetarea stării de urgență nu va mai fi obligatorie completarea unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității, însă acest lucru nu este valabil și pentru deplasarea în afara localității de domiciliu.
 
Klaus Iohannis: Este în continuare, în prima etapă, interzisă deplasarea în afara localității, sigur, cu excepții; sunt excepții naturale, de exemplu cine merge la serviciu, merge, se poate merge în afara localității pentru muncile agricole, se poate ieși din localitate pentru sporturi individuale, de exemplu mersul cu bicicleta. Totuși, când ieșim din localitate este în continuare nevoie de o declarație.
 
Președintele României a amintit că din 15 mai se vor redeschide saloanele de îngrijire personală și muzeele. De asemenea, recomandă autorităților locale să redeschidă parcurile pentru accesul publicului.
 
Sportivii profesioniști își pot relua cantonamentele când se încheie starea de urgență, dar competițiile sportive nu vor începe în această primă fază de relaxare.
 
În schimb, sportivii amatori pot să își reia activitatea doar la sporturi individuale și doar în aer liber.
 
În privința serviciilor religioase cu participarea credincioșilor, șeful statului a subliniat că acestea vor putea fi organizate într-o primă etapă doar în curtea sau în fața bisericii. 
 
(PH)

Etichete masca de protectie15 mairegulibiserica(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live