Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Târgu Mureş

26 Iunie 2020
Vizualizari: 385
Comentează add

VIA TRANSILVANICA va avea aproximativ 1.000 km și va lega Transilvania de Dunăre în zona Drobeta Turnu Severin și cu Bucovina, respectiv Mănăstirea Putna.

15 localități din Mureș vor fi incluse în ”Via Transilvanica”

radio-romania-targu-mures

 Foto: Arhivă.

Asociația Tăsuleasa Social a invitat Județul Mureș să-i fie partener în realizarea proiectului “VIA TRANSILVANICA”, proiect care urmărește amenajarea unui drum turistic și de pelerinaj, unic în România.

 
Via Transilvanica va promova natura, istoria și multiculturalitatea zonelor aparținând celor 10 județe pe care le străbate. Va avea aproximativ 1000 km, și va lega Transilvania de Dunăre în zona Drobeta Turnu Severin și cu Bucovina, respectiv Mănăstirea Putna.
 
În județul Mureș traseul va parcurge 15 localități, pe o distanță de 150 de km, a arătat vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Dancu.
 
"În județul Mureș, traseul va avea o lungime aproximativ 150 km și va străbate localitățile Brâncovenești, Ideciu de Jos, Solovăstru, Gurghiu, Hodac, Ibănești, Chiheriu de Jos, Eremitu, Sovata, Vânători, Saschiz, Apold, Albești, Sighișoara și Daneș. Printre obiectivele acestui proiect sunt încurajarea turismului cultural istoric, creșterea nivelului calității vieții micilor comercianți și întreprinzători, promovarea diferitelor zone cu tot ce au de valoare din punct de vedere cultural, istoric sau natural, încurajarea persoanelor să desfășoare activități în aer liber sub forma unor drumeții", a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Dancu.
 
Primarii implicați arată că orice demers pentru încurajarea turismului aduce beneficii, mai ales în această perioadă, când acest sector este printre cele mai afectate de pandemie.
 
Pana acum, din Via Transilvanica au fost realizați 400 de km, urmând ca în perioada următoare, să mai fie dați în folosință alți 240 de km în județele Mureș și Harghita.

Etichete Tăsuleasa SocialVia Transilvanica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live