Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

6 Iunie 2014
Vizualizari: 1950
Comentează add

La Vatican, Ambasada României a sărbătorit împlinirea a 15 ani de la vizita istorică în România a Papei Ioan Paul al II-lea.

15 ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Patriarhul Teoctist al Bisericii Ortodoxe Române şi papa Ioan paul al II-lea în 1999. Foto: captură youtube.com

La Vatican, Ambasada României a sărbătorit împlinirea a 15 ani de la vizita istorică în România a Papei Ioan Paul al II-lea.

Elena Postelnicu a stat de vorbă cu ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Bogdan Tătaru Cazaban.

Bogdan Tătaru Cazaban: Am dorit să oferim acest eveniment ca omagiu Papei Ioan Paul al II-lea, care a fost canonizat la sfârşitul lunii aprilie, devenind Sfântul Ioan Paul al II-lea. El a fost primul papă care a venit în ţara noastră şi totodată un papă care în Biserica Catolică este considerat sfânt. Apoi, am dorit să adunăm alături de noi mai mulţi prieteni ai României.

Este totodată şi un eveniment care celebrează relaţiile speciale dintre România şi Sfântul Scaun şi dintre cele două Biserici. Sperăm ca el să fie receptat şi în contextul recent al eforturilor care se fac în plan ecumenic şi totodată ca un punct de referinţă al raporturilor noastre bilaterale care a avut roade şi care, sunt convins, va aduce roade şi în continuare, inclusiv pentru comunitatea românească din diaspora.

Reporter: 15 ani de la vizita primului papă în România. Putem să sperăm şi la o vizită a actualului suveran pontif în România?

Bogdan Tătaru Cazaban: Răspunsul diplomaţilor în general, al ambasadorilor, este că aceste lucruri se fac şi nu se vorbesc înainte de a se face. În orice caz, o vizită a unui papă este pentru orice ţară care are relaţii cu Sfântul Scaun momentul cel mai important, de fapt, al relaţiilor bilaterale.

Noi ceea ce ne dorim este ca şi România să îşi ilustreze atât în plan ecumenic cât şi în planul relaţiilor diplomatice vocaţia care îi este proprie, şi credem că şi acest eveniment este un semn, este purtătorul unui simbol că lucrurile pot să meargă pe calea deschisă acum 15 ani. 


Etichete ItaliaRomaVaticanPapa Ioan Paul al II-leavizităaniversareBogdan Tătaru Cazaban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live