Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Martie 2021
Vizualizari: 335
Comentează add

Aproximativ 300 de mineri de la exploatarea minieră Crucea din județul Suceava au încetat lucrul și cer plata salariilor restante de două luni și jumătate.

150 de mineri, blocați în subteran la mina Crucea

radiojurnal

Mineri. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea.

Aproximativ 300 de mineri de la exploatarea minieră Crucea din județul Suceava au încetat lucrul și cer plata salariilor restante de două luni și jumătate.

În jur de 150 de mineri s-au autoblocat în subteran până când problema va fi rezolvată.

În prezent, la Crucea, se asigură doar serviciile necesare pentru securitatea exploatării miniere. Mina de la Crucea aprovizionează cu uraniu Centrala Nucleară de la Cernavodă și ar urma să fie închisă anul acesta. Corespondenta noastră Mihaela Buculei transmite.

Reporter: Încă de aseară minerii s-au blocat în mină. Este vorba de aproximativ 150 de mineri care s-au blocat în subteran și spun că vor rămâne acolo până ce problema va fi rezolvată. Președintele Departamentului 4 al Sindicatului Exploatare Preparare Uraniu, Virgiliu Fodor: 

Virgiliu Fodor: Minerii s-au blocat în subteran la mina Crucea-Botușana și revendicarea principală este plata drepturilor salariale restante din luna ianuarie, februarie și avansul pe luna martie și plata alimentației antidote restante din anul 2020 și 2021. Mai există și alte revendicări, motiv pentru care a fost semnat un acord cu domnul ministru Virgil Popescu, ministrul energiei. Revendicările se refereau la evoluția sucursalei Suceava și sucursalei Feldioara din CNU pe următoarea perioadă și modalitatea în care se va face închiderea minei Crucea-Botușana, în sensul asigurării continuității locurilor de muncă în următorii cinci-șapte ani și problema de mediu.

Reporter: Se așteaptă ca în cursul zilei de astăzi să fie semnat un contract de consiliul de administrație al companiei care să conducă la deblocarea financiară a salariilor.


Etichete (ii)minericrucea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live