Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

14 Noiembrie 2018
Vizualizari: 2340
Comentează add

Se împlinesc astăzi 140 de ani de când Dobrogea, teritoriul dintre Dunăre şi mare a revenit la ţara mamă, în urma Războiului de Independenţă de la 1877-1878.

14 noiembrie, unirea teritoriului Dobrogea cu România

irinel-calin-tulcea

Foto: Wikipedia.org

Se împlinesc astăzi 140 de ani de când Dobrogea, teritoriul dintre Dunăre şi mare a revenit la ţara mamă, în urma Războiului de Independenţă de la 1877-1878.

Din 2015 a fost instituită prin lege, 'Ziua Dobrogei' pe data de 14 noiembrie.

Cu acest prilej sunt organizate manifestări în judeţele Tulcea şi Constanţa, după cum transmite corespondentul nostru, Radio România Actualităţi, Irinel Călin. 

Pentru toţi dobrogenii, tulceni şi constănţeni, deopotrivă, ziua de 14 noiembrie reprezintă marea zi a unirii cu ţara a acestui străvechi teritoriu românesc dintre Dunăre şi mare, după patru secole şi jumătate de stăpânire otomană.

În acea zi de neuitat, 14 noiembrie 1878, domnitorul Carol I a asistat pe malul Dunării, la Brăila, la trecerea trupelor şi a autorităţilor de partea nouă a României, prilej cu care a dat citire Înaltului Ordin de Zi, către armată şi a proclamaţiei către dobrogeni.

Primele unităţi ale armatei române au fost primite cu mult entuziasm de populaţia din această parte a ţării, provincia istorică, Dobrogea.

La Tulcea, ca şi la Constanţa, de altfel şi în acest an sunt organizate o serie de manifestări cu prilejul acestei zile.


Etichete 14 noiembrieunirea teritoriului Dobrogea cu Româniadunaretulceaconstantacarol I

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live