Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

14 Martie 2017
Vizualizari: 671
Comentează add

Proiectul preşedintelui Trump abrogă reforma fostei administraţii cunoscută sub numele de "Obamacare" şi reduce ajutoarele federale în sistemul de sănătate.

14 milioane de americani ar putea rămâne fără asigurări medicale

radu-sarpe

Preşedintele SUA, Donald Trump.         Foto: Arhivă.

Un grup de analiză din cadrul Congresului Statelor Unite avertizează că schimbările din sănătate avute în vedere de majoritatea republicană ar putea lăsa 14 milioane de oameni fără asigurări medicale anul viitor, iar până în 2026, acest număr s-ar dubla.

În acelaşi timp se estimează că noua lege aflată în dezbaterea parlamentarilor ar reduce deficitul federal cu aproape 350 de miliarde de dolari în următoarea decadă.

Raportul întocmit de acest arbitru bugetar al legislativului era aşteptat, în condiţiile în care noua reformă, susţinută de preşedintele Donald Trump, se loveşte de împotrivirea opoziţiei democrate dar şi de cea a aripii moderate din Partidul Republican.

Proiectul în discuţie abrogă reforma fostei administraţii cunoscută sub numele de "Obamacare", reduce ajutoarele federale în sistemul de sănătate şi elimină obligaţia generală de a avea o asigurare medicală.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a declarat că planul nu încearcă să-i oblige pe oameni să plătească mai mult, ci să le dea posibilitatea să aleagă ce vor şi ce-şi pot permite.


Etichete Obamacareasigurăriefecterepublicani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live