Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

24 Mai 2018
Vizualizari: 1191
Comentează add

Liberalii au aniversat, joi, 143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal

alina-bordeiasu

FOTO: Agerpres.

Liberalii au aniversat astăzi, la Vila Florica din Ştefăneşti, Argeş, 143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

La eveniment au fost prezenţi lideri ai partidului, parlamentari şi lideri de filiale. 

Reporter: Alina Bordeiaşu - Leagăn al Brătienilor, Vila Florica a fost astăzi locul în care liberalii s-au adunat pentru a aniversa 143 de ani de la înfiinţarea partidului şi pentru a vorbi despre influenţa favorabilă a PNL în evoluţia istorică a României. Preşedintele partidului, Ludovic Orban, a amintit în intervenţia sa că PNL a fost creat la 24 mai 1875, când un grup de liberali, în frunte cu Ion C. Brătianu şi Mihail Kogălniceanu, au pus bazele partidului ce avea să marcheze istoria României moderne.


Ludovic Orban: Suntem mândri, ca membri ai PNL, că suntem continuatorii unui partid cu aşa influenţă favorabilă în evoluţia istorică a României şi suntem hotărâţi să continuăm destinul Partidului Naţional Liberal, să slujim ţara, suntem hotărâţi ca prin toate acţiunile noastre, să contribuim la dezvoltarea României, la afirmarea României pe plan internaţional şi la crearea unei democraţii autentice în cadrul euroatlantic, care să permită fiecărui român să se realizeze în viaţă.


Reporter: Primul preşedinte PNL a fost Ion C. Brătianu, iar Vila Florica, situată în Ştefăneşti, Argeş, a fost locul unde s-a născut şi a trăit familia politică a Brătienilor.


Realizator: Un eveniment asemănător a avut şi în această seară la sediul PNL din Bucureşti. Au fost prezenţi lideri ai PNL din ţară şi teritoriu, transmite redactorul Angela Matei.


Etichete 143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberalliberali

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live