Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

13 Septembrie 2021
Vizualizari: 283
Comentează add

13 septembrie - Ziua Pompierilor din România.

13 septembrie - Ziua Pompierilor din România

rador

  Foto: Arhiva/ DSU

Pe data de 13 septembrie este marcată ziua pompierilor militari.

A fost aleasă această zi pentru că la 13 septembrie 1848, a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, când Compania condusă de căpitanul Pavel Zăgănescu a luptat alături de soldații români din două batalioane de infanterie împotriva unui corp de armată otoman.


Cu acest prilej, sînt organizate, în toate unităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, activităţi cu publicul.


La ISU Iași, este Ziua Porților Deschise. Pompierii ieșeni se află cu echipamentul din dotarea Inspectoratului și în fața Palatului Culturii unde au loc și demonstrații privind diverse tipuri de intervenție.

Purtătorul de cuvânt, căpitanul Ionel Roșu ne oferă detalii despre aceste activități.


Florin Roșu: De Ziua Porților Deschise care se desfășoară în subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență, la Detașamentul 1 de Pompieri Iași, la Detașamentul 2 de Pompieri Iași, la Secția de Pompieri Pașcani, precum și la Secția de Pompieri Târgu Frumos în intervalul 10 – 16 îi așteptăm pe toți cei doritori să vizualizeze tehnica de intervenție, precum și subunitățile. De asemenea, pe esplanada din fața Complexului Palas avem o expoziție de tehnică de intervenție în care vor fi efectuate exerciții cu privire la procedeele de descarcerare, precum și acordarea primului ajutor medical, relatează RADIO IAŞI.


Etichete pompieriincendii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live