Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Roman Muşat

29 Aprilie 2014
Vizualizari: 1000
Comentează add

Separatiştii pro-ruşi din Ucraina ocupă sediile administraţiilor regionale sau locale şi spun că refuză să recunoască puterea centrală de la Kiev.

13 oraşe din estul Ucrainei, sub controlul rebelilor separatişti

roman-musat

Oraşele ocupate sunt situate în estul Ucrainei.

Treisprezece oraşe din estul Ucrainei se află în prezent sub controlul rebelilor separatişti pro-ruşi. După cum relatează Agenţia France Presse, aceştia refuză să recunoască puterea centrală de la Kiev.

Donetsk, capitala regiunii cu acelaşi nume, un oraş cu un milion de locuitori, se află în centrul a ceea ce rebelii numesc "republica de la Donetsk".

Sediul administraţiei regionale a fost capturat luna aceasta.

Şi în oraşul Luhansk, capitala regiunii cu acelaşi nume, cu aproape jumătate de milion de locuitori, sediul serviciilor de securitate ucrainene, a fost invadat de o mie de militanţi pro-ruşi pe 6 aprilie.

Alte oraşe cu peste o sută de mii de locuitori, ale căror administraţii au fost total sau parţial ocupate de rebeli, sunt Slaviansk, considerat în prezent epicentrul mişcării pro-ruse din Ucraina, şi Kramatorsk, a cărui primărie a fost capturată de manifestanţi pe 12 aprilie.

În alte nouă oraşe, cu o populaţie totală de aproximativ un milion de oameni, rebelii deţin, de asemenea, controlul asupra sediilor primăriilor.


Etichete UcrainaKievDonetskLuhanskSlavianskKramatorsk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live