Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iulie 2016
Vizualizari: 678
Comentează add

12 miniştri ai Sănătăţii s-au întâlnit la Bucureşti pentru a încheia un acord în acest sens.

12 țări inițiază un acord pentru a negocia cu sectorul farmaceutic

radiojurnal

Vlad Voiculescu. Foto: Marilena Frâncu.

Autorităţi din mai multe ţări Est şi central europene caută soluţii pentru a face medicamentele scumpe cât mai accesibile pacienţilor.

12 miniştri ai Sănătăţii s-au întâlnit la Bucureşti pentru a încheia un acord în acest sens.

Ministrul român de resort, Vlad Voiculescu, spune că acum se poartă discuţii cu Estonia şi Ungaria, pentru cooptarea în acest plan, în condiţiile în care ritmul de majorare a cheltuielilor cu produsele farmaceutice îl depăşeşte pe cel al Produsului Intern Brut.

Vlad Voiculescu mai spune că peste 60% din pastilele utilizate sunt compensate, ceea ce presupune un efort bugetar mare:

Vlad Voiculescu: Ceea ce încercăm prin această iniţiativă este în mod clar să avem o poziţie de negociere mai fermă cu sectorul farmaceutic. În următoarea perioadă grupurile de lucru din fiecare ţară vor lucra la un acord care să reliefeze principiile pe care le-am agreat astăzi. Suntem ţări cu profiluri economice asemănătoare şi suntem ţări care întâmpină aproximativ acelaşi tip de probleme. Mă refer, pe de o parte, la preţul prohibitiv al unora dintre medicamentele noi care apar pe piaţă, de asemenea mă refer la dispariţia unor medicamente de pe piaţă şi la problemele pe care multer dintre ţările noastre le întâmpină cu exportul paralel.

Ţările reprezentate la întâlnire au fost Bulgaria, Croaţia, Letonia, Macedonia, Republica Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia

 


Etichete acord pentru a negocia cu sectorul farmaceuticministrii sanatatiieuropa de estvlad voiculescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live