Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

14 Iulie 2018
Vizualizari: 473
Comentează add

Statele Unite au inculpat 12 agenţi de informaţii ruşi pentru spargerea reţelei informatice a Partidului Democrat în 2016.

12 spioni ruși, puși sub acuzare în SUA

doina-saiciuc

 Foto: Arhivă.

Statele Unite au inculpat 12 agenţi de informaţii ruşi pentru spargerea reţelei informatice a Partidului Democrat în 2016.

Cei 12 ar face parte din serviciul de informaţii al armatei, iar acuzaţiile au fost formulate în cadrul investigaţiei cu privire la amestecul Federaţiei Ruse în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Adjunctul ministrului justiției, Rod Rosenstein, a spus în conferința de presă, în care a anunțat punerile sub acuzare, că inculpații au clamat în mod fals că una din entitățile fictive create de ei online ar fi fost un hacker român.

Rod Rosenstein: Potrivit celor afirmate în capetele de acuzare, inculpații lucrează pentru două unități ale principalei agenții pentru intelligence a armatei Rusiei. Unitățile s-au angajat în operațiuni cibernetice active pentru a interfera în alegerile prezidențiale din 2016. Una dintre ele s-a angajat în operațiuni cibernetice active furând informații și cealaltă unitate a avut misiunea de a răspândi informațiile furate. Cei care au conspirat au creat clienți online fictivi, inclusiv DCLeaks  și Guccifer 2.0 și au folosit acele entități pentru a publica informații, inclusiv mii de e-mailuri furate și alte documente începând cu iunie 2016. Inculpații au pretins în mod fals că DCLeaks erau un grup de hackeri americani și că Guccifer 2.0 era un hacker român.

Ministerul rus de Externe a respins acuzaţiile americane şi afirmă că nu există nicio dovadă că vreunul dintre cei 12 inculpaţi are vreo legătură cu piratarea informatică sau cu serviciul de informaţii al armatei.

Moscova mai afirmă că inculparea este menită să umbrească atmosfera întâlnirii pe care preşedintele american Donald Trump o va avea luni cu omologul său rus, Vladimir Putin.


Etichete 12 spioni rușiacuzareSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live