Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

7 Ianuarie 2015
Vizualizari: 4052
Comentează add

LIVEUPDATES: Numărul morților în urma atacului de la sediul Charlie Hebdo a ajuns la 12, potrivit poliției franceze, care anunță și 10 răniți.

12 persoane au murit în atentatul de la săptămânalul din Paris 12 persoane au murit în atentatul de la săptămânalul din Paris - Conține video

petrut-hirtescu

Atac la sediul sediul săptămânalui satiric Charlie Hebdo. Foto: captură video

UPDATE: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în urma atacului terorist care a avut loc astăzi la sediul publicației franceze «Charlie Hebdo» din Paris.

 

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu şeful SRI, George Maior, despre atentatul de Paris şi nu se impune ridicarea nivelului de alertă în România (Agerpres).

UPDATE: Starea de alerta maxima pentru a preintâmpina posibile atentate teroriste s-a lansat și în Itallia, imediat după atentantul de la Paris. 

O atenție deosebită din partea forțelor de ordine din Peninsulă se acordă în aeroporturi și în gări. 

În această seară ministrul italian de interne, Angelino Alfano va avea o întâlnire cu reprezentanții forțelor de ordine pentru a verifica dispozitivele de supraveghere care deja au fost multiplicate după atentatele din ultimele săptămâni din Canada și Australia.

Autoritățile de la Roma se tem că ar exista riscul ca așa zișii ”lupi siguratici”, cât și grupuri organizate de teroriști să ajungă și să acționeze și pe teritoriul italian (Elena Postelnicu-Roma).

UPDATE: Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu isi exprima șocul și profunda indignare față de atacul terorist fără precedent care a avut loc astăzi la sediul publicației «Charlie Hebdo» din Paris. 

Bogdan Aurescu precizeaza ca este un act de o gravitate extremă împotriva reprezentanţilor presei si reprezintă un atac la însăși esența democrației și  a valorilor și libertăților fundamentale. 

Ministrul de Externe califica atacul din Franta drept un act terorist laş adresa presei şi a lumii civilizate.

Bogdan Aurescu dă asigurări ca România va continua, alături de partenerii europeni, să sprijine  lupta împotriva terorismului sub toate formele sale de manifestare (Carmen Gavrilă).

UPDATE: Focurile de armă din Franța nu sunt un atac doar împotriva cetățenilor francezi, ci și împotriva libertății presei, a declarat cancelarul Angela Merkel.

UPDATE: Premierul Victor Ponta afirmă că este profund şocat de atentatul comis la Paris şi transmite condoleanţe familiilor victimelor şi poporului francez.

UPDATE: Franţa a instituit nivelul maxim de alertă în regiunea pariziană în urma atacului armat la sediul publicaţiei de satiră Charlie Hebdo, soldat cu cel puţin 11 morţi.

UPDATE: Mai multe atentate au fost dejucate în ultima perioadă în Franța, a anunțat președintele Franței, Francoise Hollande.

UPDATE: 11 persoane au murit și 4 au fost rănite la sediul săptămânalului Charlie Hebdo, anunță președintele Franței, Francoise Hollande.

VIDEO: Video cu momentul atacului terorist. Sursa: francetvinfo.fr.

Atenție: Imagini care va pot afecta emoțional. Nerecomandate minorilor..

UPDATE: Imagine din momentul atentatului terorist.

UPDATE: Premierul britanic David Cameron a condamnat atacul terorist, exprimându-şi solidaritatea cu Franţa în lupta împotriva terorismului

UPDATE: Președintele Franței Francoise Hollande a ajuns la locul atacului de la Charlie Hebdo.

UPDATE: Parchetul de la Paris a confirmat că 10 persoane și-au pierdut viața în atacul de la sediul săptămânalului de satiră, potrivit France Info.

Persoane înarmate au atacat astăzi sediul săptămânalui satiric Charlie Hebdo din Paris, făcând mai multe victime, potrivit France Presse.


Etichete atacsăptămânalParisCharlie Hebdo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live