Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

23 Septembrie 2015
Vizualizari: 1043
Comentează add

Aproximativ 900 de medicamente cu preţul sub 50 de lei au dispărut deja de pe piaţă, iar acest proces continuă, spun producătorii de generice.

12 medicamente noi, "introduse pe listele de compensate şi gratuite"

adriana-turea

Foto: wikispaces.com.

12 medicamente noi, între care şi unele pentru tratarea bolilor rare, vor fi introduse pe listele de compensate şi gratuite - afirmă preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius Savu.

Pe de altă parte, reprezentanţii industriei farmaceutice susţin că multe medicamente vor dispărea de pe piaţa din România din cauza scăderii preţului de distribuţie sub cel de producţie.

"Medicamentele obişnuite, nu toate produsele, vor rezista la preţurile curente, cheltuiala toatală cu medicamente nu va scădea, disponibiliatea pentru pacineţii români va scădea, ceea ce crează premiză pentru decizii mai dure pe termen mediu din partea cartierelor generale ale companiilor.

"Cred că cel târziu până la sfârşitul anului viitor vom fi nevoiţi să revizuim filozofia curentă a preţului medicamentelor", apreciază Petru Crăciun, directorul unei firme de analiză a pieţei farmaceutice.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, Dragoş Damian, aproximativ 900 de medicamente cu preţul sub 50 de lei au dispărut deja de pe piaţă, iar acest proces continuă.

El a atras atenţia că în locul acestor medicamente ieftine vor apărea altele, mai scumpe. 


Etichete Agenţia MedicamentuluiMarius Savumedicamentele generice disparDragoş Damianfarmacie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live