Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Iulie 2020
Vizualizari: 321
Comentează add

Veniturile organizației criminale vizate de operațiunea „Last Chain” se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro pe an.

12 arestări în România și Italia într-un caz de fraudă informatică

sergiu-stet

      Foto: Arhivă.

Poliţia din Italia şi România a arestat 12 presupuşi infractori cibernetici, acuzaţi de fraudă financiară şi spălare de bani, cu obţinerea frauduloasă a peste 20 de milioane de euro.

BBC transmite că Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare Judiciară, Eurojust, afirmă că, în urma percheziţiilor, a fost destructurată una dintre cele mai importante grupări de crimă organizată din Italia.

Gruparea vindea bunuri şi servicii inexistente, inclusiv proprietăţi fictive de închiriat şi clona website-uri cunoscute, pentru a înşela oamenii şi a-i determina să transfere bani. 

Conform ILSOLE24ORE, agenţii departamentului Financial Cybercrime a Poliției Poștale, în colaborare cu Eurojust, Europol și cu poliția română, au efectuat arestări în Italia și România, și au confiscat vile, apartamente, mașini, afaceri și sume de bani numerar.

Veniturile organizației criminale vizate de operațiunea „Last Chain” se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro pe an.
 
Primul nivel al organizației criminale opera în România de unde, prin tehnici IT sofisticate, fura sume de bani din conturile a numeroşi cetățeni din mai multe țări europene.
 
Banii erau vărsaţi apoi în conturile curente ale unor complici din Italia, persoane insuspectabile. Partea italiană a organizaţiei se ocupa apoi de retragerea numerarului, de ascunderea acestuia și apoi de transferul fizic în România.

Etichete EurojustciberneticItaliaGenovacyberinformaticGrup Infracțional ORGANIZAT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live