Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, Washington

3 Martie 2014
Vizualizari: 1940
Comentează add

Drama istorică "12 ani de sclavie", regizată de britanicul Steve McQueen, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a 86-a gală a decernării premiilor Oscar.

"12 ani de sclavie", cel mai bun film la gala premiilor Oscar "12 ani de sclavie", cel mai bun film la gala premiilor Oscar - Conține video

ani-sandu-washington

Foto: Arhivă.

La Los Angeles, gala premiilor Oscar tocmai s-a încheiat.

"12 ani de sclavie" a fost desemnat cel mai bun film.

Pelicula "Gravity"/"Misiune în spaţiu" a confirmat toate aşteptările şi este unul dintre principalii câştigători. Are şapte statuete, inclusiv cea pentru regie.

A fost o ceremonie dominată de reuşitele filmului "Gravity"/"Misiune în spaţiu", regizat de Alfonso Cuarón, care a luat statuete, printre altele, pentru regie, efecte speciale, cinematografie şi mixaj de sunet.

Un alt câştigător al serii cu trei premii în total a fost producţia "12 ani de sclavie", recompensată pentru cel mai bun film, cea mai bună actriţă în rol secundar, Lupita Nyong'o, şi pentru scenariu adaptat.

Tot trei premii a luat şi "Dallas Buyers Club", pentru actor în rol principal - Matthew McConaughey, actor în rol secundar - Jared Leto, precum şi pentru machiaj.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a mers, aşa cum era şi de aşteptat, către Cate Blanchett pentru prestaţia din "Blue Jasmine".

"Marele Gatsby" a luat două premii, cu două premii s-a ales şi "Frozen"/"Regatul de gheaţă", iar cel mai bun scenariu original a fost desemnat cel din "Her" al lui Spike Jonze.

Cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre) din Los Angeles.

Video: 12 ani de sclavie - trailer. Sursa: YouTube.


Etichete OscarDavid O. RussellAlfonso CuaronAlexander PayneSteve McQueenMartin ScorsesepremiiAmenrican HusleGravity12 ani de sclavieMatthew McConaugheyFrozen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live