Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Iaşi

26 Februarie 2022
Vizualizari: 525
Comentează add

120 de persoane refugiate din Odessa, au ajuns de la Chișinău la Iași, cu ajutorul unei curse de tren speciale.

120 de refugiaţi din Odessa au ajuns la Iași cu un tren special

radio-romania-iasi

Peste o sută de refugiaţi din Odessa au ajuns la Iași cu un tren special, 26 februarie 2022. Foto: radioiasi.ro

Realizator: Primul grup de refugiați din Odessa, format din 120 de persoane, a ajuns de la Chișinău la Iași cu ajutorul unui tren care a efectuat o cursă specială. După cum le-au declarat reporterilor de la Radio România Iași, oamenii se tem pentru viețile lor, dar și pentru cele ale familiilor lăsate acasă, la Odessa, în Ucraina.
*
-: Sunt speriați, sunt foarte trişti, vreau să iau copiii să iasă din ţară cât mai degrabă.
-: E greu, pentru toţi.
-: Zborul la Berlin a fost anulat, a trebuit să rămân în Chişinău încă o zi și acum merg la București și sunt o noapte în hotel în București și mâine mai departe, în Germania.
-: Mi-era frică să mai rămân acasă, din cauză că se agravează mai tare situația, fiindcă spuneau că poate într-o săptămână lucrurile se mai lămuresc, dar eu nu cred.
-: La Londra, acolo locuiesc şi m-a prins timpul aici.

Realizator: Potrivit prefectului de Iași, Bogdan Cojocaru, aproape jumătate dintre cei care au coborât din trenul de la Chișinău aveau bilete de avion achiziționate pentru a pleca de pe Aeroportul Internațional Iași spre diverse zone ale lumii.

Bogdan Cojocaru: Din informațiile pe care le avem noi în momentul de față, majoritatea celor care au venit astăzi sunt în tranzit. Cei care doresc să meargă la aeroport, împreună cu Primăria Iași asigurăm transport pentru transferul de la gară la aeroport. Ceilalți, din ceea ce am constatat din discuțiile pe care le-am avut cu autoritățile, așa cum spuneam, sunt în tranzit sau merg la rude, la prieteni.

Realizator: Între timp, traficul aerian de pe aeroportul din Iași s-a triplat. Sunt șase companii aeriene care efectuează zboruri spre 23 de destinații internaționale.


Etichete (ii)iasiodessarefugiati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live