Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Octombrie 2019
Vizualizari: 373
Comentează add

Deputaţii, aleşi pe listele partidului pro-prezidenţial "Slujitorul Poporului", ar fi primit mită pentru a respinge un proiect de lege anticorupție.

11 deputaţi din partidul lui Zelenski sunt suspectaţi de luare de mită

sergiu-stet

  Piaţa Independenţei "Euromaidan" din Kiev, Ucraina.    Foto: Sergiu Şteţ.

Biroul Preşedintelui Ucrainei suspectează de corupţie 11 membri ai Comisiei parlamentare pentru finanțe, impozite și politici vamale, transmite Espreso TV citat de RADOR.
 
Deputaţii, aleşi pe listele partidului pro-prezidenţial "Slujitorul Poporului", ar fi primit mită pentru a respinge un proiect de lege anticorupție.
 
"Acești deputaţi sunt acuzați că au primit câte 30.000 de dolari pentru a vota împotriva unui proiect de lege anticorupție la o ședință a comisiei parlamentare din care fac parte", a explicat Pavlo Rozenko, fost vicepremier ucrainean.
 
Potrivit acestuia, este vorba despre un proiect de lege care propunea modificări în domeniul evaluării imobiliare. "Acum, Biroul Preşedintelui solicită ca deputații respectivi din partidul Slujitorul Poporului să fie testaţi cu detectorul de minciuni", a adăugat Rozenko.
 
Între timp, Procuratura Specializată Anticorupție de la Kiev a confirmat că a început să verifice informaţiile apărute în presă cu privire la presupusa infracţiune de luare de mită în cazul parlamentarilor ucraineni menţionaţi.
 
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei 11 deputaţi din partidul preşedintelui Zelenski riscă să fie condamnaţi la 12 ani de închisoare.

Etichete "Slujitorul Poporului"Volodimir ZelenskicorupţielegemităKievUcraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live