Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

25 Martie 2020
Vizualizari: 499
Comentează add

11 cadre medicale cu Covid 19, vindecate

ilie-pintea

 Foto: Arhivă RRA.

Cele 11 asistente medicale, infirmiere şi îngrijitoare de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, care au fost infectate  cu virusul COVID -19, s-au vindecat și au fost externate de la clinica de boli infecțioase din Timișoara.
 
Managerul unităţii medicale din Valea Jiului, doctorul Alin Vasilescu, a precizat că alţi patru medici şi două infirmiere şi îngrijitoare care se aflau în izolare la domiciliu au depăşit acest moment şi se pot întoarce la serviciu. Ei sunt primii dintre cei 118 angajaţi ai spitalului care au fost nevoiţi să stea acasă 14 zile după ce o femeie de 26 de ani, care revenise din Italia, a ascuns acest lucru şi a fost internată la secţia de Neurologie a unităţii medicale.
 
Potrivit lui Alin Vasilescu, până la sfârșitul acestei săptămâni se dorește redeschiderea secţia de Neurologie a spitalului, iar la începutul săptămânii viitoare, secţia de Cardiologie.
 
Cele două secții ale spitalului  s-au închis pe fondul lipsei de personal, după ce mai multe cadre medicale au ajuns la izolare din cauză că au fost în contact cu pacienta care nu a respectat normele de izolare la domiciliu deşi venise din Italia.
 
Ulterior, femeia a fost depistată pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.
 
(PH)
 
 

Etichete Spitalul de Urgenţă Petroşanicoronasviruscadre medicalevindecare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live