Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

8 Septembrie 2016

Dacă vă dispare copilul, acasă sau în altă ţară din Uniunea Europeană, puteţi suna la 116000, linia telefonică pentru copii dispăruţi.

116000 - linia telefonică pentru copii dispăruţi 116000 - linia telefonică pentru copii dispăruţi - Conține audio

alis-georgescu

Peste tot în Uniunea Europeană atunci când aveţi o urgenta puteţi apela numărul 112. Acest număr este valabil pe tot teritoriul spaţiului comunitar.

Însă dacă sunteţi în vacanţă şi unul dintre copii dispare, trebuie să ştiţi ca există nu numar de telefon care poate fi apelat în aceste cazuri. Cei de la capatul firului vă pot ajuta în astfel de probleme.

Dacă vă dispare copilul, acasă sau în altă ţară din Uniunea Europeană, puteţi suna la 116000, linia telefonică pentru copii dispăruţi.

Acest număr poate fi apelat din majoritatea ţărilor spaţiului comunitar, şi poate fi folosit pentru a semnala dispariţia unui copil.

Acest serviciu telefonic a fost creat pentru a sprijini familiile copiilor dispăruţi.

Numărul 116000 este rezervat în toate statele membre ale Uniunii Europene pentru servicii sociale identice.

La nivel european se organizeaza numeroase evenimente şi campanii tematice de informare si prevenire în ţările membre ale Federaţiei Europene pentru Copiii Dispăruti si Exploatati Sexual - Missing Children Europe.

In calitatea sa de organizatie-umbrela, Missing Children Europe reprezinta 23 de organizaţii neguvernamentale din 16 ţari membre ale Uniunii Europene.

Fiecare dintre aceste organizaţii activează în domeniul prevenirii şi ajutorării victimelor în caz de dispariţie sau exploatare sexuală.
 


Etichete urgențănumăr112Uniunea Europeană116000copii dispăruțispațiul comunitardispariție

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live