Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

27 Februarie 2018
Vizualizari: 596
Comentează add

1.100 de oameni răpiţi de gruparea Boko Haram au fost eliberaţi de forţele nigeriene şi cameruneze.

1.100 de oameni răpiţi de Boko Haram au fost eliberaţi

radu-dobritoiu

Un număr de 1.130 de oameni răpiţi de organizaţia jihadistă Boko Haram au fost eliberaţi într-o operaţiune comună a forţelor armate din Nigeria şi Camerun, la frontiera dintre cele două state, în cursul căreia au fost ucişi 35 de terorişti, a informat astăzi armata nigeriană.

Între cei salvaţi se află şi 209 copii, potrivit unui comunicat care nu precizează dacă există pierderi şi în rândul militarilor.

Cei eliberaţi sunt în proces de identificare, iar apoi vor fi trimişi în tabere speciale pentru persoanele strămutate, transmite agenţia EFE preluată de Agerpres.

Operaţiunile în cauză au avut loc pe fondul indignării manifestate de nigerieni pentru răpirea, pe 19 februarie, a 110 eleve de liceu din nord-estul ţării, în urma unui atac al Boko Haram, care a stârnit temeri că se repetă acţiunea de acum patru ani, când gruparea jihadistă a răpit peste 200 de fete, din care 112 rămân încă în captivitate.

Boko Haram şi-a câştigat notorietatea internaţională înainte chiar de a se proclama reprezentanta grupării Stat Islamic în Africa, prin declararea propriului său califat în nordul Nigeriei.

Potrivit cifrelor guvernului nigerian, din 2009 Boko Haram a ucis peste 20.000 de persoane şi a obligat aproape două milioane de oameni să-şi părăsească locuinţele.


Etichete Boko HaramCamerunNigeriaterorism Nigeriaterorism Camerun

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live