Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Baciu

18 Septembrie 2014
Vizualizari: 1393
Comentează add

România participã cu o delegație de 10 sportivi, 8 bãieți și 2 fete, la ediția 2014 a Campionatelor Mondiale de ciclism pe șosea din Spania, de la Ponferrada (21-28 septembrie)

10 sportivi români la Campionatele Mondiale de ciclism pe șosea

claudiu-baciu

  Foto: Arhivă.

România participã cu o delegație de 10 sportivi, 8 bãieți și 2 fete, la ediția 2014 a Campionatelor Mondiale de ciclism pe șosea din Spania, de la Ponferrada (21-28 septembrie), a anunțat FR de Ciclism, preluată de Agerpres.

La categoria Elite masculin, vom fi reprezentați de Andrei Nechita, component al echipei italiene MG Kvis-Wilier, moldovenii naturalizați Serghei Țvetcov, de la echipa americanã Jelly Belly p/b Maxxis, și Oleg Berdos, de la Tușnad Cycling Team.

Primii doi vor lua startul în probele de contratimp individual și de fond, iar ultimul doar în cursa de fond.

În competiția de tineret, U23, participã Eduard Grosu, câștigãtorul Turului Estoniei 2014, de la echipa Vini Fantini-Nippo, Andrei Voicu (Team Palazzago) și Szabolcs Sebestyen (Tușnad Cycling Team).

Dacã primii doi s-au înscris doar în cursa de fond, Szabolcs Sebestyen va concura și la contratimp individual.

Vom avea doi concurenți și în cursele juniorilor, Lucian Buga (Uș Biassono) și Emil Dima (Torpedo Zãrnești), precum și douã concurente la cursele feminine: Lavinia Rolea (Bigmat Aubervilliers 93) la senioare și respectiv Marike Tache (Peloton SE) la junioare.

"Cea mai puternicã echipa naționalã din istorie"

Toate costurile pentru deplasarea sportivilor la Mondiale, în jur de 6.000 de euro, au fost suportate de cluburile unde sunt legitimați cicliștii. 

Președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak a declarat pentru Agerpres:

''Mã bucur mult cã am gãsit sprijin din partea cluburilor în situația financiarã dificilã prin care trecem. Cred sincer cã avem cea mai puternicã echipa naționalã din istorie.

"Cu puțin noroc, putem obține niște rezultate de excepție. Țvetcov, Grosu și Buga sunt niște sprinteri foarte valoroși.

"Dacã plutonul va fi compact pânã spre final, avem așadar șansa unor performanțe de top'', crede Eduard Novak, președintele FR Ciclism.


Etichete ciclismcampionatele mondialeEduard NovakAndrei NechitaEduard GrosuSerghei ȚvetcovAndrei VoicuOleg BerdosSzabolcs SebestyenFR de Ciclism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live